PRAL 2016 CERN-İSVİÇRE BİLİM VE KÜLTÜR GEZİSİ

Piri Reis Anadolu Lisesi Uluslararası Projelerine devam ediyor. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ni (CERN)´ni ziyaret eden öğrencilerimize Doç. Dr. Umut KÖSE başkanlığında bilim insanları tarafından brifing verildi. Öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğrenme heyecanını yerinde ve hissederek deneyimlediler. Resmi ziyaret kapsamında gerçekleşen bu projede öğrencilerimiz oldukça başarılı performans sergileyerek bilim insanlarının takdirini kazandı. Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri, İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan 21 üye ülke, 2 bin 300 kadrolu bilim adamı ve 10 bin 500 kullanıcının katıldığı bilimin insanlık için arge merkezine dönüşen ve referans kabul edilen "CERN" projesinde okul olarak 2.kez bulunmanın haklı gururunu yaşadılar.

10.09.2016 1449