TÜRKİYE´DE İLKLERİN ÖNCÜSÜ PİRİ REİS ANADOLU LİSESİNDEN

TÜRKİYE´DE İLKLERİN ÖNCÜSÜ PİRİ REİS ANADOLU LİSESİNDEN "NASA" VE "HARVARD & MIT" GEZİSİ

Adana´nın en iddialı eğitim kurumlarından biri olan Piri Reis Anadolu Lisesi Türkiye´de bir ilki daha gerçekleştirerek yurda döndü. 27 Haziran - 08 Temmuz 2016 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletlerine gerçekleştirilen eğitim programında PRAL´lı öğrenciler NASA (Kennedy Space Center) ile HARVARD ve MIT (The Massachusetts Institute of Technology) Üniversitelerinde incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Murat KOÇER "PRAL´ın klasik eğitim çizgisinin dışına çıkarak gençlerin gelecek vizyonlarını kurguladığı, farklı deneyimler kazanmalarına imkan sağladığı ve Türk bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunduğu eğitimi amaçladıklarını" ifade etti. Bu amaç doğrultusunda PRAL, 2015 yılında CERN Nükleer Araştırmalar Merkezini, 2016 yılında ise NASA ve HARVARD-MIT üniversiteleri ziyaret etti. Türkiye ve Adana için bir ilk olan bu eğitim programı, kapsamı bakımından oldukça yoğun ve bir o kadar da faydalı oldu. Adana´da başlayan eğitim programında 24084 km mesafe kat edildi. PRAL sırasıyla Miami, Orlando, New York, Washington, Philadelphia, Ontario ve Boston´daki eğitim kurumlarını ziyaret etti. Gençlerimiz NASA Kennedy Space Center da tüm gün inceleme ve workshop´larda bulundu. NASA Astronot´u Frederick D.Gregory ile öğle yemeğinde bir araya gelen gençlerimiz sorularına cevap aradı. Hayal kuran, azimli, kararlı ve çalışkan insanların üretme ve teknolojiye hükmetme sürecine gençler bizzat şahit oldu. Dünyanın en iyi Üniversiteleri arasında yer alan HARVARD ve MIT (The Massachusetts Institute of Technology) Üniversitelerini gezen gençlerimiz en iyi olmak ve zirvede yer almak için motivasyon ve çalışmanın önemini bir kez daha kavradı. Bunun yanında Koçer, "Gençlerin bu eğitim programı kapsamında gezilen şehirlerde görülmesi gereken müze ve tarihi yerlerden Miami ve Florida sahilleri, Washigton The White House, National Air and Space Museum, Smithsonian National Museum of Natural History, Potomac, Empire State Building, World Trade Center, Rockefeller Center, Wall Street, NY Broadway Seventh Avenue, Madam Tussaud Museum, Independence Hall, Philadelphia Liberty Bell, Corning Museum of Glass, Niagara Şelaleleri gibi önemli alanları ziyaret ettiklerini" belirtti. Bu süreç zarfında gençler unutulmayacak anlara tanıklık etti. Ayrıca PRAL´ın 6-12 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2. kez "CERN" Nükleer Araştırmalar Merkezini ziyaret edeceklerinin bilgisini veren Koçer, Piri Reis Anadolu Lisesi´nde akademik başarının çok önemli olduğunu fakat akademik başarının 21. yüzyılda istenen birey donanımı açısından yeterli olmadığının altını çizerek, akademik alanda başarılı gençlerimizin iyi düzeyde yabancı dil bilmesinin yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal alanda donanımlı olmak zorunda olduklarını vurguladı. PRAL´lı öğrencilerin her alanda desteklenmeye devam edileceğini bu doğrultuda onların kendilerini ispat edecekleri dünya çapında proje ve organizasyonlara imza atacaklarına inandığını ifade eden KOÇER, tüm platformlarda PRAL´ın varlığının artarak devam edeceğini söyledi.

12.07.2016 1640